Heerlijk zonnige rit op mijn Trek Speedconcept 7.5.

Een dag waar ik eigenlijk al sinds November vorig jaar naar uitkijk. Wat voor dag? Een dag met temperaturen van ver boven 10 graden.

 

De winter duurt altijd net iets te lang en niemand is vrolijker wanneer de lente echt weer dreigt te beginnen. Niet meer dat pakket dikke winterkleding aan, met 10 lagen eronder. Nee, gewoon beenstukken, dunne handschoenen en een shirt lange mouwen. Heerlijk.

 

De rit vandaag ging via Capelle aan den IJssel, naar Gouda en dan via Haastrecht kronkelend naar Schoonhoven. Snapt u hem? 

 

Waarom naar Schoonhoven? Omdat ik graag een kopje koffie wilde drinken bij mijn fietsmaat in de winkel. En dat is altijd gezellig. 

 

 

"Pap in de benen van gisteren."

De rit begint lekker met een zuidelijk windje. Niet tegen maar ook niet mee, maar dit is perfect om op te warmen. Na 3 minuten merkte ik al wel dat de zware krachttraining, en looptraining, van gisteren nog in de benen zat. Niet zo gek ook, maar toch jammer. Ik besluit toch door de duwen. Meestal komt mijn lichaam wel op stoom en dan komt alles goed.

 

Na 25 minuten bereik ik de Algerabrug. Ik besluit even de benen pijn te doen, en dat helpt. Daarna voelen ze meteen een stuk beter aan.

Veel sportieve fietsers op de wegen

Een jaarlijks terugkomend fenomeen is het. Zodra het weer warmer wordt, en het zonnetje schijnt, dan zijn er ineens 10x zoveel fietsers op de weg. Het lijkt wel alsof ze een winterslaap hebben gehouden. En ik moet eerlijk zeggen, sommigen zien er ook zo uit. Maar dat terzijde. Ze zijn aan het sporten, en daar heb ik altijd respect voor!

 

Een bijkomend voordeel voor mij persoonlijk is, dat ik elke wielrenner voor mij kan gebruiken als mikpunt om er dan vervolgens met een rotgang voorbij te gaan. Laten we het "moraal-boosting" noemen. Of "ego-boosting". Anyway, ik train het hele jaar hard ervoor, dus een beetje "showing of" mag wel.

Voor alle nerds onder ons. Hier de gegevens van mijn rit. Ik zit "nog" niet op strava. Maar dat komt vast wel snel. Voor nu gebruik ik de Garmin app, en trainer road. Dat werkt perfect met mijn eigen gemaakt schema's.

Even langs bij de "baas" @Totalfunctional

Op de terugweg nog even langs bij de "baas". Haha. Even kijken bij het nieuwe pand van Total Harmony, waar ik ook zelf werkzaam ben als Personal trainer en conditie trainer. Tevens verzorg ik de hardlooptrainingen wekelijks. 

 

Zaterdag 18 februari 2017 is de opening officieel van het nieuwe pand. Komt allen een kijkje nemen, even proeven van de sfeer en kennismaken met onze spontane sportieve trainers!

 

Voor nu, bedankt voor het lezen, en tot snel!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    piet (woensdag, 15 februari 2017 17:57)

    Was gezellig die koffie�

  • #2

    Robin (woensdag, 15 februari 2017 23:39)

    Showing off, dan morgen de beenstukken wel uit! Bam!