2017. Een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen en doelen!

We zijn weer een jaar verder. 2017 is net begonnen en zoals altijd zijn daar de goede voornemens en doelen voor dit jaar. De trouwe bezoekers van mijn website zal nu al zijn opgevallen dat ik in het Nederlands schrijf. Waarom? Omdat een groot deel van mijn bezoekers uit Nederland komt. En voor mijn buitenlandse bezoekers is er altijd google translate.

 

Maar dit is slechts 1 van de vele veranderingen die zullen plaatsvinden op mijn website de komende maanden. Ik ga vaker relevante blogs schrijven, wil meer reviews gaan doen, en vooral meer avonturen aangaan. En onder avonturen bedoel ik vooral ook nieuwe dingen proberen. Andere trainingsmethodes, andere wedstrijden, andere invalshoeken. 

2016. Waar ben ik het meest trots op?

Wat een jaar was 2016. Mijn doel was om de goede conditie van eind 2015 mee te nemen en uit te breiden voor 2016. En dat is erg goed gelukt. 9 januari was al de eerste wedstrijd. Egmond Pier Egmond. Afzien, en plezier tegelijk. 

 

Alles draaide om het "klassieke" voorjaar, zoals ze dat mooi noemen. Met de Ronde van Vlaanderen & Luik Bastenaken Luik als hoogtepunt. De ronde vond ik persoonlijk de mooiste van het voorjaar. Vanwege de ambience en het speciale gevoel van over kasseien rijden. Tijdens Luik was de conditie beter, en de prestatie was beter, maar het had niet dezelfde sfeer als de ronde. 

 

Mijn mooiste sportieve moment van 2016 was mijn gouden plak van de Velomediane Claudy Criquielion. Heel het jaar draaide om deze ene wedstrijd. De stress werd daarom ook erg hoog, toen ik 2 weken ervoor ziek werd. Op de dag zelf kregen we ook nog te maken met de extreme hitte. Maar uiteindelijk was de beloning groot. Een gouden medaille. 

Dieptepunt van 2016?

Over dieptepunten wil ik niet spreken. Ik noem ze obstakels. Maar die heb ik eigenlijk niet gehad in 2016. 

 

Mijn enige teleurstelling is het feit dat ik de Vaude Trans Schwarzwald niet heb kunnen afmaken. Dit prachtige evenement begon veelbelovend maar door een heftige griep, moest ik de strijd al staken voor de 2e etappe. Daar heb ik wel een paar dagen voor nodig gehad om dat mentaal te verwerken. Het voelde als opgeven. 

Fietsmaatjes

Wat alles nog mooier maakt is dat ik de emoties en ervaringen heb kunnen delen met mijn fietsmaatjes. We kwamen niet altijd samen over de finish, maar de emoties en ervaringen waren fantastisch. En dat maakt voor mij sport nog net iets mooier. Dus Piet, Corne, Joost, Robin, maar ook Nieck & Rik van Scope cycling, super bedankt voor de ervaringen en herinneringen. 

Nieuwe doelen voor 2017?

2017 wordt op fiets gebied een heel ander jaar. Ik blijf mijn cyclo's rijden. Maar ik heb ook besloten om weer te gaan koersen. Het uiteindelijke doel is om dit jaar 1 koers te winnen in mijn klasse. 

 

2017 wordt ook een jaar waarin ik meerdere triathlons ga betwisten en deze ook specifiek ga voorbereiden. Halve ironman afstand. 


In Juli zal ik aan de start staan van La Marmotte. Dit zal mijn derde deelname worden. Met hopelijk een Gouden plak. Dit jaar ga ik ook 1 of 2 Enduro mountainbike wedstrijden rijden. Welke weet ik nog niet precies. Dat advies moet ik nog krijgen. Later hierover meer.

 

Kortom, vele sportieve doelen, en er zullen ook spontane inschrijvingen bij komen. Ik kan niet wachten tot alles begint.

 

Voor nu, dank voor het lezen, en stel gerust je vragen. Tot snel!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    piet (dinsdag, 10 januari 2017 17:50)

    � was zeker mooi jaar maat en ook dit jaar zullen er veel trainingsritjes gemaakt worden� heb er zin in nu nog ff wat beter weer